Temeljem velikog iskustva na tržištu nekretnina koje je spojeno sa projektiranjem novih građevina, pružamo savjetodavne usluge u nekoliko segmenata:

Provjera dokumentacije

Provjera postojeće dokumentacije za sve nekretnine (stanove, kuće, zemljišta) kako bi bili sigurni da posjedujete odgovarajuću dokumentaciju za vašu najvrjedniju imovinu. Zakoni i pravila se stalno mijenjaju i vrlo je teško biti siguran u legalnost svoje nekretnine. Obično doznajete da nešto nije ispravno kada krenete u prodaju nekretnine, a tada vam se može desiti da kupac jednostavno produži dalje.

Upisi u katastar i ZK

Ozakonili ste nekretninu, ali to nije provedeno u zemljišnim knjigama? I tu vam možemo pomoći, kao i upis nove površine proširenog stana. Sve organiziramo na jednom mjestu, tako da nije potrebno da stručnjake pronalazite na više mjesta, kod nas imate i arhitekte i geodete i odvjetnike.

Zemljišta

Potpuna analiza vrijednosti građevinskog zemljišta. Kroz analizu se vidi mogućnost gradnje (prema važećim prostorno planskim uvjetima), analiza prodajnosti i moguće cijene budućih građevina, te stvarna tržišna vrijednost zemljišta. Ovo je neophodna stvar kako bi se dobila realna cijena prema budućim investitorima.

Uporabne dozvole

Danas svaka nekretnina mora imati neki oblik Uporabne dozvole, i tek tada je potpuno legalna. Mi Vam pomažemo da do nje i dođete na, za vas, najjednostavniji način.

FAQ


1. Kako vam možemo pomoći?
Kupujete/prodajete zemljište i ne znate njegovu realnu vrijednost. Ono što određuje cijenu zemljišta je veličina i vrsta zgrade koja se može izgraditi na tom zemljištu. Ujedno ćemo provjeriti stanje zemljišta u katastru i zemljišnim knjigama

2. Što mogu graditi na zemljištu koje kupujem? Mogu li dograditi kuću?
Nije na svakom zemljištu koje je u „građevnoj zoni“ moguće izgraditi ono što želimo. O vrsti i veličini zgrade koja se može izgraditi odlučuje prostorno-planska dokumentacija, odnosno urbanistički planovi. Mi ćemo pomoću važeće prostorno-planske dokumentacije izračunati kakva zgrada se može sagraditi/dograditi. Prostorno-planska dokumentacija je većinom dostupna na internetu, ali je i vrlo komplicirana za iščitavanje, i to može napraviti isključivo stručna osoba.

3. U katastru piše da zemljište ima 345čhv, a u zemljišnim knjigama 1200m2. Da li je to uredan uspis?
Ne, nije. U katastru i zemljišnim knjigama površina i opis nekretnine mora biti identičan. U ovakvim slučajevima potrebno je usklađenje koje ćemo napraviti za vas
 

Postavite nam pitanje